torsdag 10. mai 2012

Matregler i Jødedommen!





Jødisk mat skal vere Kosher. Ordet Kosher betyr egnet og beskriver mat som er egnet for dem som lever etter jødiske regler. Reglane for Kosher mat er i fra Bibelen.


Her er de viktigste reglene



  • Pattedyr som er drøvtyggere og har delte klover er tillatt. Svin og hest er urene og skal ikke spises.
  • Ville fugler og rovfugler er ikke tillatt. Høns, gjess, ender, duer og kalkun er tillatt.
  • Alt som vokser av jorden, samt melk og melkeprodukter og egg fra tillatte dyr.
  • Pattedyr og fugler må være slaktet på jødisk vis (sjekting). Det betyr at alt blod må fjernes fra dyret. Det er forbudt å spise blod.
  • Melk og kjøtt må ikke blandes eller spises samtidig
  • Kjøttetende dyr er ikke tillatt.
  • Fisk som har skjell og finner er tillatt, men skalldyr er forbudt  



Lenkjer: Reglene fra Jødedommen er kopiert fra:   http://www.tine.no/ernaring/sunt-kosthold/religion-og-matregler

Teksten er hentet fra Nettet brukte denne siden http://www.tine.no/ernaring/sunt-kosthold/religion-og-matregler 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar