Jødisk mat skal vere Kosher. Ordet Kosher betyr egnet og beskriver mat som er egnet for dem som lever etter jødiske regler. Reglane for Kosher mat er i fra Bibelen.
Her er de viktigste reglene
- Pattedyr som er drøvtyggere og har delte klover er tillatt. Svin og hest er urene og skal ikke spises.
- Ville fugler og rovfugler er ikke tillatt. Høns, gjess, ender, duer og kalkun er tillatt.
- Alt som vokser av jorden, samt melk og melkeprodukter og egg fra tillatte dyr.
- Pattedyr og fugler må være slaktet på jødisk vis (sjekting). Det betyr at alt blod må fjernes fra dyret. Det er forbudt å spise blod.
- Melk og kjøtt må ikke blandes eller spises samtidig
- Kjøttetende dyr er ikke tillatt.
- Fisk som har skjell og finner er tillatt, men skalldyr er forbudt
Lenkjer: Reglene fra Jødedommen er kopiert fra: http://www.tine.no/ernaring/sunt-kosthold/religion-og-matregler
Teksten er hentet fra Nettet brukte denne siden http://www.tine.no/ernaring/sunt-kosthold/religion-og-matregler
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar